Nyhet: Dödligt våld kan vara dödligt

by Andreas

Jag förstår faktiskt inte hur det kan velas så med stenkastande ”demonstranter”, var än de sticker upp sin fula nuna. Nu senast i de kravaller i Grekland som media nu rapporterat om i en dryg vecka.Istället för att kraftfullt fördöma dem hörs mest vaga beklaganden och hänvisningar till att kravallernas omedelbara orsak står att finna i det faktum att en ”demonstrant” skjöts till döds av polis. Att polisen skjöt i nödvärn då en grupp stenkastande ungdomar anföll dem, och att en teknisk undersökning visat att kular dessutom var en rikoschett, nämns endast i förbigående. Detta gör mig högeligen irriterad.

kravaller

Att demonstrera är en rättighet i en demokrati – att använda grovt våld är det inte. Fråga vilken medicinskt kunnig person som helst så är jag övertygad om att de kan bekräfta att stenkastande kan vara direkt livsfarligt. Att kasta gatsten är i mina ögon detsamma som att i brått våld skjuta med ett vapen. En enda gatsten kan orsaka grov kroppsskada, invaliditet och till och med döden. Samt oro och sorg för den drabbades närstående.

Jag har ingenting till övers för den här sortens ”demonstranter”. Att förstöra, stjäla, misshandla och försöka ha ihjäl andra människor är förkastligt. De är brottslingar, och skall ses som och behandlas som sådana.