Bon’a Parte

by Andreas

Bilder ur höstkatalogen Jag tänkte bara ta och tipsa er som ännu inte stiftat bekantskap med klädföretaget Bon’a Parte om deras som alltid vackra och attraktiva katalog, vars höstutgåva nyss damp ner här hemma. Även fast jag är av manligt kön och större delen av deras kollektion föga förvånande är riktad till en kvinnlig publik, så är deras kollektion alltid en fröjd att betrakta och deras katalog en välkommen överraskning att hitta innanför dörren ett par gånger om året.

Deras kläder är alltid eleganta och propra men långt ifrån tråkiga, med många friska och ofta förvånande inslag; vilket till exempel kan ses på bilden här uppe till vänster där en militärinspirerad väst kombinerats med en scarf och två tröjor i bästa lager-på-lagerteknik. Nästan det bästa med kollektionerna är dessutom att de är gjorda för att passa människor i alla åldrar, inte bara tonåringar. Detta önskar jag fler företag kunde ta efter.

Årets höstkollektion är som alltid väldigt elegant och vacker, och går i tydlig retrostil. Jag är ingen expert på området, men den ser ut att hämta mycket inspiration från 1900-talets första hälft, något som jag gillar skarpt. Mannens basker på den nedersta bilden är kanske lite over the top då helheten blir så mycket retro att det nästan tangerar Anderssonskans Kalle-parodi, men det är kanske något man måste tänka på om man vill klä sig lite retro: hur mycket retro kan man gå innan det blir ”för mycket”? Hur som helst – jag gillar det!

Bon’a Parte använder samma modeller i alla sina kataloger (i vart fall i de tre på varandra följande som jag tagit del av) vilket jag tycker är bra. Dels skapar det kontinuitet och en känsla av gedigenhet, dels så är de faktiskt väldigt attraktiva allihop. (Min favorit är kvinnan på den översta bilden, som alltid kombinerar mogenhet, självsäkerhet och lekfullhet i sina bilder.)

Bon’a Parte kan nås www.bonaparte.se. Beställ gärna deras katalog – den är gratis!