Om

Om mig:
Jag heter Andreas och är en 34-årig japanolog, för närvarande boendes i Falun. Är filosofie magister i japanska med flerårig erfarenhet av studier i Japan, och har även några års ekonomistudier under bältet. Sedan några år tillbaka är jag dock sjukskriven på grund av utbrändhet.

Min hobby har alltid varit att teckna, men sedan utbrändheten slog till så ligger pennan mestadels på hyllan. Jag tycker också om att läsa – uteslutande faktaböcker av olika slag. I början av utbrändheten kunde jag bara läsa några rader om dagen, men nu rör det sig snarare om åtskilliga sidor.

Jag är humanist och naturvurmare och befinner mig oftast någonstans i mitten av det politiska spektrat, om än oftast på dess högra halva. Jag anser dessutom att inte bara kvinnors utan också mäns förhållanden måste beaktas i jämställdhetsfrågan.

Om bloggen:
Jag driver sedan tidigare en engelskspråkig blogg som komplement till min hemsida/mitt galleri, men kände också att jag villa ha någonstans att kunna skriva på svenska, om böcker jag läst samt om mina tankar om Sverigerelaterade saker såsom nyheter, politik etc. Därav föddes den här bloggen.

Bilderna på bloggen består mestadels av allehanda bilder från internet,  några foton jag tagit själv, samt eventuellt någon teckning jag gjort.

Om betygen:
Betyg är ingen exakt vetenskap; En bok som en person tycker är lysande kan av en annan uppfattas som totalt skräp. De betyg jag sätter (främst på böcker) sätter jag helt utifrån min egen personliga känsla, med förhoppningen att de skall kunna utgöra i varje fall en fingervisning om hur bra jag tycker något är. Betyget föregås alltid av en skriven recension.

En helt fantastisk bok som betytt väldigt mycket för mig och som jag kommer att bära med mig resten av livet.
En bok som gränsar till det fantastiska. Mycket välskriven och engagerande. Rekommenderas starkt.
En bra bok som sträcker sig över mängden. Den har sina brister men är ändå klart läsvärd.
En OK bok, läsvärd men långt ifrån perfekt. Troligen torrt skrivet och/eller med andra språkliga problem som hindrar ett riktigt bra ”flyt”.
En riktigt dålig bok, med så pass stora problem att jag troligtvis önskar att jag aldrig läst den. Rekommenderas ej.
En bok som aldrig borde ha getts ut. Oläslig och en riktig plåga. Förhoppningsvis ett betyg jag aldrig eller sällan skall behöva ge.

Kontakt:
e-post