Habegär!

by Andreas

Cintiq-21UX-lg

Wacom är som ni kanske vet världens ledande producent av ritplattor och ritbord, tryckkänsliga plattor som tillsammans med en medföljande “penna” möjliggör en intuitiv ersättning till datormusen, där man helt enkelt “ritar” på plattan ungefär som man ritar på ett papper. Jag har länge gått och suktat efter en sådan, då tecknande på dator medelst mus är en rent hiskelig upplevelse som helst undviks.

Med sin produktserie Cintiq har man dock uppfunnit en rent fantastisk produkt. Man har helt enkelt kombinerat sin ritbrädesteknologi med en tryckkänslig skärm och simsalabim så har man en skärm som man kan rita direkt på! En evolution som inneburit en revolution för grafiska konstnärer världen över! Detta har alla möjligheter att vara precis lika intuitivt och effektivt som att rita på papper, med alla den digitala världens möjligheter tillgängliga på enklast möjliga sätt. Inget mer ritande på en liten grå plastplatta på bordet medan ögonen stirrar på datorskärmen.

Det finns bara ett litet problem: priset. Den lilla varianten går loss på dryga 10000kr, den stora på ungefär det dubbla. Huvva! Det är till att hoppas på konkurrens och prisfall – eller rika, givmilda änkor. 😉