En första titt på bokrean 2010

by Andreas

För några dagar sedan kom jag på att årets bokrea ju snart är här. “En av årets absoluta höjdpunkter!”, som jag ibland kan höras yttras. En första titt i på nätet på Adlibris bokrea-sida lämnade mig dock måttligt imponerad; endast två böcker föll mig på läppen. Förhoppningarna sjönk med ens några rejäla trappsteg…

Men så damp Åhléns och Akademibokhandelns ner med posten och en liten liten glimma av hopp tändes på nytt. Förvisso brukar de inte kunna klå Adlibris i pris och utbud i vanliga fall, men man skall inte ge upp hoppet. Och positivt överraskad blev jag faktiskt! Hela sex böcker i Åhléns bokreautbud fångade mitt öga, och tre böcker i Akademibokhandelns dito. Elva böcker totalt alltså – det är inte illa! Och jag har inte ens orkat titta igenom Bokus eget reautbud ännu.

Årets bokrea kan nog bli en trevlig upplevelse trots allt. Om det nu inte var för det faktum att jag legat rejält på minus de senaste två månaderna och egentligen inte borde lägga några pengar alls på böcker just nu… besvärad

Adlibris
The secret – Hemligheten
Bonniers synonymordbok

Åhléns
Ekonomisk ordbok 11 språk
Teknisk ordbok 11 språk
Varför gör katten så
Simple living : nya vägar till ett meningsfullt liv
Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva
Modekompassen för män

Akademibokhandeln
Teckningskonstens grunder
The Mammoth Book of Illustrated Erotica
Ars Erotica – The Best Modern Erotic Art