Bärbart bloggande utan att bli skinnad – går det?

by Andreas

Jag önskar att jag hade något slags bloggduglig bärbar manick jag kunde skriva och helst också posta blogginlägg från on the go. Jag kommer oftast på saker jag skulle vilja skriva om när jag inte sitter vid datorn, exempelvis ute på promenader eller på bussen eller så, och till dess jag kommit hem igen har inspirationen som regel trutit. Min laptop är lite för stor, tung och otymplig, och min mobiltelefon är för begränsad…

Men vad skall jag egentligen skaffa för något?

En liten netbook? Kanske, men de är väl inte heller direkt något man kan skriva på medan man går.

En iPhone? Lockande, men en kontant prislapp på 5500-7500 kronor känns direkt oskäligt – för de pengarna kan man få en hel laptop! Och, nej, att köpa en för “1kr” och sedan betala av på den med ränta i X antal år känner jag mig alldeles för ekonomisk för. I slutändan har man betalat både en och flera tusenlappar extra.

En annan ny mobiltelefon som är billigare än en iPhone? Ja, detta alternativ känns mer lämpligt. iPhonen verkar onödigt kraftfull för mina behov – en kraftfull spelmaskin är ju för all del kul, men snabb 3D-grafik och massor med gigabyte i minne behövs inte för att kunna blogga, surfa och skriva e-post. Det vore ju bra om det gick att posta blogginlägg med bilder i dock. Frågan är om det finns någon trevlig lagom kraftfull bloggmobil i lämplig prisklass…

Detta måste undersökas. 🙂