Fantastiska världar: Daniel Dociu

by Andreas

Daniel Dociu är en konstnär jag fått upp ögonen för genom hans arbete som art director hos ArenaNet, där han varit den huvudsakliga grafiska formgivaren av deras spel Guild Wars, som jag just spelat en hel del av. Han tycks förvisso vara en mycket kapabel skapare av allehanda motiv och formgivning, men det är i hans mer episka bilder som jag verkligen tycker han briljerar; hans känsla för episka proportioner fängslar mig och skvallrar om hans bakgrund som industridesigner, och hans förmåga att ta befintliga kulturella och arkitektoniska referenser och utveckla dem och vrida dem några varv extra sporrar min fantasi.

Det skall bli mycket spännande att se hur hans fantastiska värld utvecklas och får liv i det kommande Guild Wars 2. Det vore också otroligt kul om han någon gång får en möjlighet att arbeta med Star Wars – hans stil skulle kunna göra underverk med rymdskepp, rymdstationer etc… *drömmer* Hur som helst finns en intervju med honom att läsa här.

greatwall_fullrooftops_fullfarmland_fullcrabfort_fulldestroyerdragon_fullcrescentisland-lrgfloatingmosque_full