Kronisk huvudvärk av vanliga receptfria värktabletter

by Andreas

piller

Sveriges Radio läste jag nu på morgonen följande:

Överanvändning av vanliga receptfria värktabletter kan orsaka kronisk huvudvärk, visar en ny studie.

Enligt studien, som görs vid Göteborgs universitet, är omkring 150 000 svenskar drabbade.

Forskarna varnar för att detta kan utveckla sig till ett folkhälsoproblem och då leda till stora samhällskostnader.

Forskarna vet inte med säkerhet vad det beror på, men medicinerar man oftare än tio dagar per månad under minst tre månader löper man stor risk att drabbas, skriver Dagens Nyheter.

Detta är ju rent fruktansvärda rön, om de stämmer. När jag gick in i väggen för några år sedan (jag har tappat räkningen hur många) gick jag från att nästan aldrig ha huvudvärk till att ha i stort sett konstant huvudvärk i ca ett och ett halvt år. Det var också då jag började använda värktabletter (Bamyl Koffein) dagligen för att stå ut. Jag använder dem fortfarande flera gånger i veckan, när värken blir för påträngande.

Tänk om jag nu dragit på mig nya – kroniska – huvudvärksproblem, när jag försökt lindra just desamma… Jag bör kanske försöka dra ner ytterligare på konsumtionen. :/