Kvinnor och deras kläder

by Andreas

Militärballerina?

De som känner mig väl har nog upprepade gånger hört mig sucka “Åh, om jag ändå vore kvinna”. Inte så att jag går omkring och vantrivs och känner att jag vore född i fel kropp eller så, nejdå, jag är man och jag har accepterat de villkor det för med sig. Inte heller tror jag det beror på att jag skulle ha någon rosenskimrande drömbild av vad det innebär att vara kvinna; det finns både fördelar och nackdelar. PMS till exempel.

Nej det jag framförallt avundas är kläderna – Ack, kläderna! – och hur de samspelar med de kvinnliga formerna. Klänningar, kjolar, toppar, strumpor, accessoarer… Jag älskar hur vackra kvinnor kan se ut och vilka härliga kläder de kan bära! Elegant, gulligt, affärsmässigt etc. Och det – faktiskt – alldeles oavsett vilken kroppsform de har. Något slags klänning eller kjol ser alltid bättre ut än de byxor män är fast med. Kvinnor har helt enkelt så mycket härliga kläder att välja på plus att de dessutom kan bära manliga kläder.

Men som sagt, jag har accepterat att jag är man, och gör därför det bästa jag kan av det. Män i kvinnokläder ser inte kloka ut tycker jag (den enda gång jag haft på mig kvinnokläder var på en föreställning på mellanstadiet), så jag använder de manskläder jag faktiskt gillar. Lite tråkiga överlag kanske, men eleganta och propra.