I dag börjar (tyvärr) vargjakten

by Andreas

moralpanik nästa?

I dag inleds så tyvärr årets vargjakt, och bortskämd okunnig stadsbo som jag är önskar jag vargarna all lycka och de blodtörstiga jägarna all olycka. Ingen människa har mig veterligen dödats av varg på fruktansvärt många år och jägare som gnäller över förorsakade jakthundar borde kanske ha riskerna klara för sig när de släpper dem lösa i det vilda. Självklart försvarar sig vargen om en gullepluttevovsing kommer och attackerar den i dess revir.  Sverige får europeisk kritik, men högerregeringen håller fast vid sin linje. Man får anta att det finns ett antal jägare i riksdagskorridorerna och bland storfinansen…

Och ja, bilden ovan skulle säkert uppröra mången politiskt korrekt nymoralist (Djurporr! Barnporr?! Åh herre Gud i himlen!), men det bryr jag mig inte om. Inga pixlar eller tecknade fantasifigurer skadades i postandet av detta inlägg – lägg er energi på verkliga världsproblem istället.