Klocklycka

by Andreas

IQ12Q199

Jag fick snåla in rejält den här månaden och till och med använda lite sparade pengar, men slog till slut till och beställde en ny klocka – en Danish Design IQ12Q199. Den kom äntligen i går, och jag har inte kunnat sluta titta på den och beundra den sedan dess. Den är så underbart snygg! Enkel, stilren, minimalistisk – precis den sorts estetik jag kommit att tycka om och inreda hela mitt hem enligt. ^^

Ända sedan jag brände ut mig för fem år sedan och började tycka att alla slags uppmärksamhetspockande intryck var ansträngande har mitt intresse för minimalism stadigt tilltagit. Det är svårt att hitta mer minimalistiskt stilrena klockor än de som Danish Design tillverkar, och just den här modellen är min favorit. Inga länkar, inga onödiga linjer och vinklar, inga distraherande funktioner – inte ens alarm eller datum (det har jag ju ändå i mobiltelefonen).

Ja, jag har smala handleder

Ingen klump – bara ett litet runt boett i blänkande titan, med en vit urtavla och ett enkelt mörkbrunt, nästan svart armband. Graderingen på urtavlan kommer man inte ifrån; bra minimalism inskränker inte på ett föremåls grundläggande användbarhet.

Hoppas den här klockan kommer hålla i många år. Kvalitet brukar göra det. Så, om ni nu ursäktar mig skall jag beundra min klocka lite till. 😉