Google är inte hungriga

by Andreas

Gmail - bara ett exempel

Ah, Google – ett företag jag har ett älska/hata-förhållande till… Å ena sidan är deras revolutionerande sökmotor och AdWords-system rent genialiska, med rätta världsledande och drar in tonvis med pengar åt dem, å andra sidan känns det inte som om något annat de hittills gjort håller särskilt hög kvalitet. De har en massa tjänster, men de är alla rätt så tråkiga och fula och halvdana, och det känns inte som att de verkligen bryr sig om dem. Kanhända är det det som är problemet med att ha mer pengar än man kan göra av med: de känner aldrig att de måste pressa sig och verkligen göra något fantastiskt eftersom de vet att de ändå kommer att överleva. De känns oengagerade. De känns inte “hungriga”.

Jag älskar minimalistisk design, men Googles produkter är i mitt tycke bara tråkiga och saknar den där extra finishen. Kvalitet är inte bara att ha en fungerande produkt, utan att ha en produkt som är lika vacker som den är enkel att använda. Ett hav av textlänkar på en vit bakgrund utstrålar ingetdera. Bra minimalistisk design skänker glädje och rofylldhet, och utstrålar klarhet, enkelhet och finish – inte fattigdom och ointresse.

När var den senaste gången du klickade in på en Google-sida och kände “Wow, den här sidan gillar jag! Den här tjänsten vill jag använda!”?