En boktok är inte mycket utan en bok

by Andreas

saknad

Jag befinner mig sedan en vecka vid sommarstugan ute på landet. För att undvika allt för mycket tristess var jag noga med att packa ner två böcker (vilket brukar räcka mer än väl) : en huvudbok att börja ta mig an, och en mer tungläst sidobok i bokföring att ta till om tiden/orken skulle infinna sig. Då jag inte just tecknar någonting nu för tiden hittas jag oftast med näsan i en bok, såvida jag inte håller på med datorn eller motionerar.

Men dra på trissor! Redan efter ett par dagar gav jag upp med huvudboken (se föregående inlägg), och med återkommande trötthet/huvudvärk/illamående orkar jag för närvarande inte ta mig an bokföringsboken… Summa summarum: inget att läsa! Panik! Tristess!

Vad är det för nytta med en hel hög “att läsa”-böcker i hyllorna hemma om jag inte kommer åt dem?! Med stigande frustration surfar jag runt för att se om jag kan hitta och ladda ner kopior (e-böcker) av några av mina olästa böcker där hemma. Ingen tur.

Men så idag kom man äntligen iväg till lanthandeln några kilometer bort, och mot alla odds, bland alla sommardeckare, hade de en pocketbok jag aldrig hört talas om och som faktiskt såg intressant ut: Porrkungen: Den osannolika historien om ett svenskt porrimperium! En bok om porrindustrin på delvis samma tema som Porr: En bästsäljande historia som jag läst tidigare. Förvisso är det dubbelt så dyrt att köpa en pocket i handeln än att beställa den online, men jag slog för en gångs skull till och köpte den direkt. Nöden har ingen lag. 🙂