Vad är väl en användarvänlig bal på slottet?

by Andreas

Water_Drop

Som nog bara de närmast sörjande känt till håller jag som bäst på med att skapa en ny webbsajt. Då sajten är lite för avancerad för bloggverktyget WordPress som jag är bekant med, valde jag istället att bygga den medelst CMS:et Drupal – enligt många det bästa gratis CMS-systemet. Detta visade sig dock vara lättare sagt än gjort.

Inte nog med att jag ofta drabbas av huvudvärk och rent av migrän när jag anstränger huvudet och därför bara, som vanligt, kan ta korta pass – Drupal visade sig till råga på allt vara ointuitivt och riktigt onybörjarvänligt också. Att plocka ihop något som ens liknar en vettig blogg tog en evighet. Någon vettig nybörjarhjälp tycks inte finnas och hemsidan är en katastrof, så Google kombinerat med många och långa timmars testande och gissande har varit min arbetsmetod. Jag förstår att konsulter och webbyråer kan debitera både många och sköna tusenlappar för att bygga avancerade sajter.

Men kanske just därför känns tillfredställelsen desto större när man efter någon dags strulande lyckats lösa något problem och kommit vidare. Som idag, när jag kunnat bocka av ytterligare ett par punkter på min långa att göra-lista. 😀