Jag är en ytlig människa (eller Våga Vägra sVart!)

by Andreas

vita prylar

Jag är en ytlig människa, det måste jag erkänna. Jag älskar nämligen skönhet, och skulle aldrig kunna tänka mig att skaffa en dator eller mobiltelefon som jag inte gillar utseendet på. Jag bryr mig inte om ifall det finns billigare och snabbare datorer eller mobiltelefoner med all världens lull-lull – min kärlek för minimalism, enkelhet och gärna färgen vitt styr mina pryldrömmar. Hellre än att köpa billigast möjliga väntar jag hellre tills jag har råd att skaffa något jag verkligen gillar.

Enklast (och dyrast) vore väl om jag bara skaffade Apple-prylar kantänka, men jag ogillar att låsa mig vid ett stort och dyrt företag på det sättet och föredrar flexibilitet, så mitt hjärta ligger PC:n och Android-mobilerna närmast. Det är sant att de flesta prylar som inte är gjorda av just Apple i regel är svarta, plottriga, kantiga och “tuffa” (alltså formgivna för att passa någon generell 15-årig grabb), men vacker, ren design finns faktiskt också. Man måste bara leta mer, och bege sig utanför Elgiganten, Siba och de andra lågpriskedjorna. Internet är din vän.

Jag håller för närvarande på att spara ihop till en Sony Vaio VPC-EB1M1E som till höger på bilden ovan (eller någon liknande dator om den hunnit bli utdaterad innan jag fått råd att skaffa en). Samsung Galaxy Spica i vitt (till vänster på bilden ovan) är en god kandidat till att bli min nästa mobil, även fast den kunde haft färre knappar och större skärm.