Ett politiskt beställningsjobb

by Andreas

Utredningen om sexköpslagens effekter har lagt fram sitt betänkande, läser jag idag i en artikel om sexköpslagsutvärderingen på Newsmill. Regeringen beställde en utredning som inte fick ifrågasätta själva sexköpslagen utan bara skulle bekräfta dess effektivitet och ge förslag på straffskärpningar, och det är också precis vad man fått. En utredning som erkänner att man inte vet någonting exakt eftersom man inte vet hur prostitutionen såg ut innan eller hur den ser ut nu – annat än att den flyttat från gatan – men som ändå bedömer den vara “effektiv”. En utredning som ignorerar prostitution som inte sker öppet på gatan och som ignorerar såväl prostitution män emellan som ungdomsprostitution. En utredning som, kort sagt, enbart bekräftar den statsfeministiska ideologin att handel med sexuella tjänster är att likställa med strukturellt manligt våld mot kvinnor.

Och mer eller mindre som belöning för detta har utredaren Anna Skarhed fått bli justitiekansler. Bra betalning. Öststatsnivå.

Som jag tidigare skrivit är jag av åsikten att handel med sexuella tjänster (prostitution) mellan samtyckande vuxna bör avkriminaliseras.

Jag kan ärligt säja att jag inte personligen är intresserad av att vare sig köpa eller sälja sexuella tjänster. Jag har aldrig haft sex med någon utanför ett förhållande, och detta är något jag känner stolthet för. Jag vill ju så gärna vara en god man. Faktum är att själva tanken på att ha sex med någon utan kärlek (One Night Stands, prostitution etc.) skrämmer mig. Tänk om det blir en dålig erfarenhet? Tänk om jag får någon sjukdom? Tänk om jag verkligen, verkligen gillar det – skulle det då inte kunna urgröpa min bild av sex som något emotionellt, värdefullt och vackert? Det, om något, skrämmer mig…

Jag anser dock att vem som helst skall få ha sex med vem som helst om de så vill det. Även för pengar. Allt annat vore skenhelig förtryckande moralism. Slaveri, människohandel och andra former av sexuellt (och annat) tvång är redan olagligt! Som Hanna skriver:

Varje gång du läser om sexköpslagen, minns att den reglerar frivilliga utbyten av sex för pengar. Det är det enda den reglerar. Finns det tvång i någon form så faller det under annan lagstiftning. Allt prat om trafficking är därför inget annat än dimridåer.

Lägg därför energin på att bekämpa brott och missförhållanden och på att hjälpa människor med psykiska och/eller drogrelaterade problem, och låt återstoden av mänskligheten fatta sina egna beslut. Och ja, jag menar naturligtvis mellan samtyckande vuxna.

Vidare läsning: Nicklas Dougherty, Liberati och hundratals andra.