5000 drabbas av utförsäkring, och jag är en av dem

by Andreas

Närmare 2 100 personer har nu utförsäkrats från Försäkringskassan och ytterligare cirka 3 000 är på väg att utförsäkras, uppger SR:s Ekot.

…rapporterar SVT, och jag är en av dem. Jag blir officiellt utförsäkrad den sista januari, och får inte längre rätt till pengar från Försäkringskassan; Jag är fortfarande för sjuk för att kunna arbeta heltid men har trots det inte rätt till sjukpenning, utan kommer att få söka hjälp från kommunens socialkontor.

Men nåja, jag har ju vetat om detta och väntat på denna dag i flera år nu, och är glad att åtminstone inte blivit bedömd att vara permanent sjuk/skadad ännu (och behöva bli förtidspensionerad). Ca fyra år efter att jag gick in i väggen är jag ännu inte återställd, men chansen finns fortfarande att jag kommer att kunna bli det.

En ansträngande tid med jobbsökande, ökad oro & huvudvärk och eviga ansökningar om ekonomiskt bistånd väntar, men tids nog hoppas jag kunna hitta och klara av ett jobb som ger en tillräcklig inkomst för att jag skall kunna försörja mig själv.

Och vem vet – inom något år kanske jag är återställd. 🙂