Ett gnällinlägg

by Andreas

Jag känner mig svag idag, så här kommer ett bittert och självcentrerat gnällinlägg. Läs därför inte vidare om detta inte låter som allt för lockande läsning.

Höstmörkret har sänkt sig och som alla år har vinterdepressionen slagit klorna i mig. Vad värre är, dock, är att jag sedan jag började min praktik för ungefär en månad sedan (jag blir snart utförsäkrad) nu åter igen på sätt och vis mår sämre än jag gjort på kanske ett helt år. Krafterna räcker helt enkelt inte till. Jag orkar anstränga mig mindre innan huvudet säger ifrån, och huvudvärken slår till allt oftare. Att fundera ut blogginlägg är svårt. Att läsa mer än någon sida är svårt. Att göra någonting vettigt är svårt.

Och sedan jag gick upp från två till tre timmar praktik om dagen för ungefär en vecka sedan har besvären mångfaldigats. Av bara en enda ynka timmes extra arbete. Och det är ju inte precis något komplicerat arbete heller, att bära fram varor från ett lager – inte någonting kvalificerat jag spenderat åratal på att utbilda mig till precis.

Och åter igen känner jag bitterheten hota att tränga fram. Sorgen över att ha gått från att vara (om än självhatande och socialt begränsad med rejäla personliga problem) en av Sveriges främsta japanskastudenter på kandidatnivån, studerandes vid några av Japans främsta universitet, med enorma möjligheter om jag bara kunde fixa till självkänslan på något sätt – till att vara (om än till viss del fortfarande självhatande och socialt begränsad med rejäla personliga problem) bitter, desillusionerad och knappt kapabel att ens klara av några få timmar av ett enkelt okvalificerat jobb, boendes i en liten stad på den svenska landsbygden ensam med en katt. Från att vara en student som i brist på nämnvärd intelligens ändå kunde skryta med att åtminstone ha en förmåga att kunna lära sig vad som helst, till, umm, ja…

Från:

東京タワー (Tokyo Tower och Roppongi, Japan)

Till:

depressing_songs
(ja, utan fru och barn då.)

Som när jag blivit utförsäkrad dessutom troligen kommer tvingas lägga ner min lilla firma, som gett mig viss stolthet de senaste åren, eftersom det är så reglerna ser ut… Men nåja, nu är det i alla fall läggdags igen. Sov gott bloggen. Få se hur jag mår imorgon.