Premiyum

by Andreas

Jag skulle vilja slå ett slag för KaramellkungensPremiyum”-sortiment som just nu går att finna i en del välsorterade butiker. Jag har alltid varit en gottegris (vilket jag får lägga en hel del timmar på på gymmet för att kompensera för), men jag har med tiden blivit mer kräsen i min smak. Lösviktsgodis håller generellt låg kvalitet – man får vad man betalar för – och fyller väl mestadels den kvantitet-före-kvalitet-funktion som man ofta suktar efter när blodsockrnivån sjunker. Med ”Premiyum” har dock den stora marknadsledaren gett sig på att försöka slå sig in i det högre pris-/kvalitetssegmentet, och det fungerar bra!

Huruvida man som helhet kan mäta sig med utbudet av kvalitetschoklad som man kan hitta i mer specialiserade chokladbutiker är jag inte säker på, men helt klart är det här riktigt god choklad av högre kvalitet än man är van vid att hitta i vanliga butiker. Det finns allt från sjöfrukter (inte den billiga skräpsort man kan hitta på ÖoB eller Rusta etc) till praliner och kaffe-/likörfyllda skapelser. Mina favoriter av de jag testat hittills är de klassiska chokladpralinerna (i guldpapper på bilden till vänster) samt de små kulorna med svart vinbärsfyllning.

Möjligen kan man klaga på mängden prassliga plastförpackningar som en del av bitarna är inslagna i och som väl inte känns helt miljövänliga, men på det hela är de säkert motiverade då en del bitar annars skulle riskera att krossas eller kladda ihop sig – inte minst tryfflarna.

Sammanfattningsvis: Priset på godiset ligger på ungefär det dubbla jämfört med vanligt lösgodis, men det är värt vartenda öre! Jag hoppas verkligen att fler vågar sig på att testa att köpa hem lite riktigt gott lösviktsgodis och kanske hitta några egna favoriter. Enligt Karamellkungens hemsida säljs Premiyum-sortimentet bara på prov i tio utvalda butiker just nu (jag hittade det på Ica Maxi i Solna) men jag hoppas att det kommer att bli en permanent del av deras utbud.