Midsommar

by Andreas

Folkdräkter

Midsommar i Sverige brukar för mig vanligen innebära att jag besöker en bygdegård i närheten av min mormors hem, njuter av alla vackra folkdräkter och ser erektionen stången resas. Det är midsommar för mig! Inte snaps, fylla och sju sorters blommor under huvudkudden. 😛

Folkdräktsbruket må i mångt och mycket vara ett resultat av det tidigare sekelskiftets nationalromantik och därmed enbart ha haft sin nuvarande form i i runda slängar hundra år, men outgrundligt vackra och stämningsfulla tycker jag de är i alla fall. Jag älskar för övrigt alla slags folkdräkter, inte bara de från Sverige. Japans kimonos, till exempel, är ju också de vackra.

Nå, hur som helst blev det dock inget midsommarfirande för mig i år. Vädret är ju osedvanligt kyligt, mulet och regnigt, och så fanns det några personliga skäl också, så jag beslutade att stanna i stan istället. Jag hoppas på vackrare väder nästa år.

EDIT: ”Otrendigt dalfolk har bevarat midsommaren”. :cuteheadbang: