Green Dream Dark Chocolate & Blueberry

by Andreas

Green Dream Dark Chocolate & Blueberry

Klingele Chocolades Green Dream Dark Chocolate & Blueberry är en trevlig, lagom lätt 72%:ig choklad med en lätt syrlighet. De små blåbären syns tydligt, även fast blåbärssmaken knappt är förnimbar, troligtvis eftersom vi här inte talar om frystorkade artificiellt smaksatta bär, utan om torkade, biologiskt odlade blåbär.

Inte nog med att den här belgiska chokladen smakar angenämt, den är dessutom Fairtrade-certifierad och kommer i den snyggaste förpackning jag sett. Green Dream Dark Chocolate & Blueberry är med sina 55 gram inte en stor chokladkaka så förvänta er inte mer än bara en liten smakbit, men just smakmässigt är den av de bättre jag ätit på senare tid.

En olycklig men kanhända smått komisk detalj går att finna i den svenska innehållsförteckningen, där man istället för “blåbär” kan finna “Blue Raspberry” – ett konstgjort smakämne. Eftersom innehållsförteckningen på de övriga språk jag kollat, samt företagets egen information i övrigt, hävdar att chokladen enbart innehåller biologiskt odlade blåbär tror och hoppas jag att vi här endast har att göra med en olycklig felöversättning.