Stockholmsliv

by Andreas

Foto ©Henrik Sundholm

Jag befinner mig för närvarande i vår huvudstad för ett par veckors storstadsliv. Jag är kattvakt åt en vän och hennes sambo som är bortresta, och får i utbyte bo i deras fina lägenhet på Söder i Stockholm. Det här är tredje sommaren jag är kattvakt här, och jag älskar det verkligen.

Säga vad man vill om det hälsosamma i landsortens långsammare tempo för en stresskänslig själ (det är definitivt möjligt att det hjälpt mig i mitt tillfrisknande), men jag känner mig både gladare och mer inspirerad här i storstan. Mer folk och fler affärer, serveringar och andra företag än man hittar om man så går hundra varv runt de två(?) shoppingkvarteren i Falun! So otroligt inspirerande och livgivande. Glädjebringande.

Jag får också säga att jag hälsomässigt till och med mår bättre än jag vågat hoppas. Jag får knappt någon värk alls, trots nästan dagliga utflykter runt stan, bland folk, affärer och intryck! Så sent som för någon månad sedan hade jag troligen inte orkat med mer än korta promenader till någon enstaka butik kanske varannan dag – men här är jag nu och kan nästan bete mig som en “vanlig” icke-utbränd människa! Men det är klart, jag är hela tiden uppmärksam på saker och situationer som kan vara för stressande, och flera gånger om dagen stretchar jag nacken (se föregående inlägg för mer om nackstretchingen).

Så, ca en vecka har jag nu kvar av vistelsen, sedan bär det av upp till skogarna igen. Finns det någon stockholmsboende besökare till bloggen som har möjlighet att träffas för en fika eller så så hoppas jag ni slänger iväg ett mejl. 🙂

Efter någon veckas arbete lade jag igår också sista handen på en uppdaterad version av min japanskaöversättningshemsida, Japan Translation. Den gamla upplagan hade sett sina bästa dagar, så det känns skönt att firman nu har ett snyggare ansikte utåt. Härnäst gäller det att förbättra min ranking på Google, oklart riktigt hur…

Avslutningsvis flirtade en asiatisk man med mig i dag, vilket ju känns lite missriktat. Jag klär mig nog för snyggt till och med för Stockholm, med snygg skjorta och väst. I dag köpte jag till och med en ny slipsnål och manschettknappar. Dags att runda av det här inlägget med att nynna “I’m too sexy for my shirt”…