Coca Cola light plus green tea

by Andreas

En burk Coca Cola light plus green teaIdag inhandlade jag en burk Coca Cola light plus green tea – en bekantskap så ny att varken Coca Colas svenska hemsida, eller för den delen Wikipedia, har någon information om den i skrivande stund. Fulcola har dock en del information.

Vid en första anblick trodde jag att drycken var något slags mer renodlad tedryck i stil med alla underbara sorters kallt (och varmt) te på burk som jag avnjöt under mina år i Japan – med Coca Cola Light-loggan där som ren sales point. I praktiken är dock Coca Cola light plus green tea nästan identisk med vanliga Coca Cola Light, helt enkelt med en tillsats av grönt teextrakt. Drycken kommer i en hög/smal aluminiumburk med skapligt snygg design. Teextraktet är så vitt jag kan se där enbart av smakskäl och utan några som helst löften om förbättrad hälsa, vilket jag tycker är bra, för då kan vi helt fokusera på det viktiga, nämligen smaken. 🙂

Coca Cola light plus green tea har en något svagare colasmak än vanliga Coca Cola light vilket släpper fram den gröna tesmaken på ett mycket bra sätt. Istället för att kännas som en onödig och felplacerad extrasmak har vi här istället en mycket lätt, frisk och välbalanserad dryck som är mer än summan av beståndsdelarna.

Jag hade hellre sett en ren grönt tedryck, men det här är ändå en mycket trevlig läsk. Jag rekommenderar alla som kan att testa den medan den finns (Svenskarna saknar en stark tekultur, så smaken kommer förmodligen bara vara här på ett tidsbegränsat besök). Jag är säker på att ni kommer att bli positivt överraskade!