Star Trek kan bli nästan hur bra som helst

by Andreas

Clipboard01

Jag är ingen fanatiskt inbiten Trekkie som följt alla tv-serierna eller är hemligt förälskad i Seven of Nine, men som ett fan av Star Trek-filmerna (speciellt den första och den tionde) har jag i flera år gått och hoppats och väntat på att en ny film skulle utannonseras. När slutligen den nystartande elfte och senaste filmen – helt enkelt betitlad “Star Trek” – utannonserades och de första trailerna visades var jag både avvaktande skeptisk och försiktigt hoppfull. En nystart av en franchise är ett stort och riskabelt företag.

Efter att igår ha sett den tredje och senaste trailern kan jag dock med glädje säga att det här kan bli nästan hur bra som helst! Jag är riktigt taggad, och har nog inte varit så här förväntansfull inför en film sedan jag var en finnig tonåring. 😀

Jag är realist, och inser att oddsen att den här sci-fi-actionfilmen skall nå rent episka Oscarproportioner är mycket mycket små, men chansen känns nu större än någonsin att den i vart fall skall kunna bli en riktigt sevärd, fartfylld och minnesvärd filmupplevelse, väl värdig namnet Star Trek – och det tycker jag vore bra nog. (Och det skulle ärligt talat krävas mycket för att den skulle kunna bli lika dålig som Star Trek V – Den yttersta gränsen.)

Så, det här kan bli nästan hur bra som helst. Jag längtar redan.

Clipboard03

Läs även andra bloggares åsikter om , , .