Bokrean 2009 – summa summarum

by Andreas

Då årets bokrea har ett par veckor på nacken, och jag inte tror mig kunna hitta några nya fynd här i staden, slår jag mig på att summera mina intryck och inköp.

Negativa åsikter om bokrean är definitivt inte svåra att hitta, och handlar ofta om att bokrean – med sina specialupptryckta budgetutgåvor – inte är en riktig rea, att utbudet till stor del känns igen från år till år, samt att böckerna fortfarande är dyra jämfört med vad pocketar kostar.

Bristerna till trots är bokrean för mig en av årets tre stora högtider – endast överträffad av jul och midsommar. 😀 Den har sina problem, men det går inte att komma ifrån att den ger en oöverträffad chans att kunna införskaffa böcker i fullformat till ett betydligt lägre pris än vad inbundna böcker normalt kostar, och av betydligt högre kvalitet än den man brukar hitta i pocketar. Visst vore det underbart om bokrean inte bara handlade om budgetutgåvor utan också innebar en generell tillfällig prissänkning på alla böcker, men så ser tyvärr inte verkligheten ut. Kanhända har bokbranschen kommit fram till att det skulle kosta mer än det skulle smaka – bokbranschen består ju faktiskt av vinstdrivande företag.

Hur som helst: Hela sju böcker köpte jag under den här bokrean – ett personligt rekord. Förutom de två böcker om Adolf Hitler och konstnären Alphonse Mucha, som jag nämnt i tidigare inlägg, inhandlade jag också följande titlar:

Läs även andra bloggares åsikter om ,