Vänstergruppernas terror ett hån mot demokratin

by Andreas

afa

Jag lyssnade just på SR P1:s program Kaliber, och deras tredje program om Sverigedemokraterna. Där deras tidigare program belyst SD:s rasistiska och främlingsfientliga sidor vände man den här gången strålkastaren mot det våld och de trakasserier SD råkar ut för. Programmet gjorde mig så upprörd – och rent utav förbannad – att jag med nöd och näppe orkade lyssna igenom hela programmet.

Sverigedemokrater som hotas, misshandlas och vars egendom utsätts för skadegörelse; Möten som allvarligt störs och överröstas (trots att “störning av allmän sammankomst” är ett lagbrott); Stenar som kastas. Och ansvariga för allt detta tycks vara AFA (Antifascistisk aktion) m.fl. grupper på den extrema vänsterkanten. Ung vänster vägrar fördöma det hela, och resten av det officiella Sverige, i form av övriga politiska partier och polisen, väljer att förhålla sig passiva.

Denna uppenbara brist på respekt för de demokratiska spelreglerna – att Sverigedemokraterna har samma rätt att verka som övriga politiska partier – får mig nästan att vilja lägga min röst på SD, som stöd och ren protest. Och detta trots att jag inte i övrigt sympatiserar med partiet.

EDIT: SvD har en läsvärd ledare på temat yttrandefrihet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .