Plamil Organics ekologisk choklad 60%

by Andreas

Jag gillar verkligen Plamil Organics initiativ: att tillverka en mörk choklad helt fri från animaliska ingredienser, mjölk och ägg, fri från vetegluten och vetestärkelse, fri från genmodifierade ingredienser, och garanterat fri från nötter. Och till råga på allt är den KRAV-märkt och tillverkad i en fabrik till 100% driven av förnyelsebar energi. Den är en formidabel dröm för veganer, allergiker och klimatoroliga. Bara att köpa den ger en i princip gott samvete-orgasm!

Smaken då? Mjo då, en bit av den här 60%-iga chokladen är en formidabel explosion av smak i munnen. Jag tror inte jag har ett tillräckligt väl utbyggt ordförråd för att korrekt uttrycka vilken full och frisk arom den har.

Plamil Organics ekologiska choklad är dock inte riktigt min piece of cake, eftersom jag tycker den smälter bort och försvinner alldeles för fort i munnen (på sekunder, bokstavligt talat) och jag dessutom föredrar choklad med betydligt högre kakaohalt, men vill man ha en lättäten och aromatisk choklad som dessutom ger en ett oslagbart gott samvete rekommenderar jag den starkt.