Vi måste sluta träffas så här…

by Andreas

I snart tre års tid har Bamyl koffein varit min räddare i nöden – den enda värktablett som haft någon som helst effekt mot min huvudvärk. En förträfflig kombination av acetylsalicylsyra och koffein som för det mesta lyckas dämpa värken och få mig tillbaks på fötterna, eller i vart fall göra vilan kortare och mer uthärdlig. Jag rekommenderar den varmt. Jag har tagit 1½-4 tabletter om dagen nästan varje dag de här åren – vecka efter vecka, månad efter månad.

Eftersom mina huvudvärksbesvär gradvis blivit allt mildare och inte ens ett långt blogginlägg som mitt föregående slår ut mig helt och hållet i ett helt dygn längre, och eftersom en kontakt inom vården uppmärksammat mig på att även en sådan här receptfri medicin faktiskt kan leda till beroende (något som ingen läkare eller apoteksbiträde tidigare ens nämnt), har jag dock beslutat mig för att dra ner på användningen. Den senaste veckan har jag inte tagit en enda, och även om värken någon dag skulle bli allt för begränsande kommer jag att ta en mindre dos än jag hade gjort tidigare.

Det är ingen dans på rosor att ha mer ont än jag annars hade kunna ha, men jag tror att det är hälsosamt. Och ett gott tecken att jag allt mer faktiskt kan klara mig utan dem. 🙂