Kläderna gör kvinnan

by Andreas

miss_fifi

Att kläderna gör mannen är väl ett erkänt och kanske sant begrepp, men klädesplagg spelar som bekant ingalunda en liten roll även när det kommer till kvinnors attraktionskraft. Nu menar jag inte att kvinnan på bilderna ovan är oattraktiv i sig själv – det insinuerar jag inte – utan jag vill snarare fokusera på vad hon har på sig. Inte på de högklackade skorna, eller ens den korta kjolen, utan på de strumpor och strumpebandshållare hon bär. Mycket attraktivt, för att uttrycka sig diplomatiskt.

Det är lustigt det där, hur vissa människor finner vissa plagg och/eller attribut sexiga, ibland utan att logiskt riktigt kunna förklara varför… Det är något klassiskt sensuellt över det; Över vad som döljs, vad som visas och vad som framhävs, och vad plaggen och bäraren av dem genom ett slags framväxt kulturell konvention kan tänkas signalera.

Jag har inte för avsikt att förvandla den här bloggen till en sliskig porrsajt, men lite eftertänksam bredd på innehållet skadar nog inte. 😉