Hårfärgsdrömmar

by Andreas

tjej med rosa peruk

När jag gick i gymnasiet, för sisådär 15 år sedan, och genom importerade brittiska speltidningar hade kommit i kontakt med japanska anime- och spelfigurers fantastiska hårfärger föddes en längtan i mig att också färga håret i någon kul färg. Grönt, närmare bestämt, eller kanske blått.

Nå, jag gjorde tråkigt/turligt nog aldrig slag i saken dock, dels för att färgutbudet på den tiden tycktes tämligen begränsat, och dels för att jag av försiktighet först ville testa med någon urtvättbar färg och någon sådan färg hittade jag aldrig. Jag har dock ofta undrat hur det hade känts och hur mitt liv hade tett sig om jag hade gjort slag i saken. Konventionellt hade det ju definitivt inte varit. 😀

Vilken färg skulle ni vilja ha på håret, om ni fick välja helt fritt?

Meiji Chocolate på bilden förresten: min favoritchoklad när jag var i Japan. 🙂