NationStates: Skapa ditt eget land, en fråga i taget

by Andreas

natiostates_tilted

Jag tänkte passa på och tipsa om ett spel som man spelar i webbläsaren – ett spel för alla som någon gång drömt om bli statsminister eller kanske diktator. Spelet kallas NationStates, och är textbaserat och helt gratis.

I spelet skapar man, och styr sedan över, sitt eget land. I spelet ställs man varje dag inför en eller ett par (kan ställas in) politiska “problem”, som man svarar på genom att välja mellan de alternativ som ges. Frågorna kan gälla allt från yttrandefrihetens vara eller icke vara, till om man skall använda s.k. “positiv särbehandling” vid universiteten. Beroende på vilka alternativ man väljer påverkar man därigenom hur landet, dess folk, ekonomi och natur etc utvecklas. En fråga och ett klick i taget. Det hela är väldigt lugnt, intressant och enkelt, och det är kul att se hurdant landet blir.

Är du högermänniska och vill ha låga skatter och en stark militär så svarar du på frågor i den riktningen, och ser hur saker och ting utvecklas. Samma sak om du är vänstermänniska och vurmar för en stor offentlig sektor och starka sociala skyddsnät, med medföljande höga skatter. Vill du vara benhård diktator med pli på folket väljer du alternativ i den riktningen.

Det här är med andra ord spelet för alla som tycker att de allt skulle kunna bli bättre ledare än både Reinfeldt och Sahlin. Rekommenderas! Nedan kan ni se mitt land: The Kindom of Shizuchan – ett liberalt land med fin miljö och relativt låga skatter. 😀

skärmdump

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,