Tasty House – Ytan är ju snygg i alla fall…

by Andreas

Tasty Houses loggaJag och kärestan besökte igår den nyöppnade butiken Tasty House i Kista galleria. Tasty Houses koncept är att erbjuda ett stort sortiment av främst nötter och naturgodis, men även choklad och vanligt lösgodis, allt presenterat i ett exklusivt format. Butiker finns redan i Helsingborg, Malmö, Väla Center och Burlöv Center samt alltså nu också i Kista, och man tycks sikta på en snabb expansion i såväl Sverige som Danmark.

Visuellt sett var butiken mäkta imponerande. Butikens sortiment presenteras på bästa tänkbara sätt i vackra montrar, och det bestående intrycket är ett av exklusivitet. Jag har aldrig sett något liknande i Sverige. Mängder av nötter och naturgodis av olika slag, presentaskar med choklad, diskar med bakelser, och mycket mer. Priserna är definitivt inte låga, men inte heller förbluffande höga. Kärestan köpte olika sorters naturgodis, och är uppenbart mycket nöjd med sitt inköp.

Tasty House choklad

Chokladälskare som jag är valde jag istället att testa butikens chokladutbud. Med Tasty Houses egna motto, ”Only the best”, och chokladens vackra omslagspapper i åtanke såg jag fram emot en smakupplevelse av hög klass – kanske till och med i klass med Chokladfabrikens exklusiva praliner – men de förhoppningarna fick jag se hänsynslöst krossade. Inuti det vackert metallglänsande omslagspapperet dolde sig en choklad som sannorlikt var billigare än papperet det omgavs med. Sött, sliskigt och skrämmande smaklöst. Billig choklad av värsta sort – nästan lika osmaklig som den choklad man kan hitta på vissa billighetsbutiker. Tråkig nougat, samt den mest smakbefriade kola jag någonsin smakat.

Sammanfattningsvis: Besök gärna Tasty House och njut av deras specialitet, den exklusiva atmosfären och det fantastiska utbudet av nötter och naturgodis, men undvik för allt i världen deras egenbetitlade choklad.