Jag gillar: Samsung Galaxy S

by Andreas

Samsung Galaxy S

Jag tycker om enkel, stilren design utan en massa knappar och annat störande tjafs. När det gäller mobiltelefoner ville jag dessutom ha något stort och välbyggt med så stor touch-skärm som möjligt, så att den inte försvinner i mina stora händer och så att det är lätt och bekvämt att skriva och surfa på den. Tillägg därtill att jag ogillar monopol och att följa trender, och därför inte kände för att skaffa en iPhone precis som alla andra, och mitt val av mobiltelefon var enkelt: en Samsung Galaxy S.

Fördelar:

  • Kvalitet. Galaxy S är den klart mest gedigna och förtroendeingivande smartphone jag känt på. Den känns solid som ett block stål – inte som många andra telefoner som är gjorda i böjlig, illasittande, knarrande billig plast.
  • Fantastisk skärm. Skärmen är på hela fyra tum – större än någon annan mobiltelefons, inklusive iPhone. Skärmen är dessutom mycket klar och tydlig.
  • Stilren. Men en skärm som tar upp nästan hela telefonens framsida och med bara tre fysiska knappar (plus två på sidorna) går det inte att få en mycket vackrare och stilrenare telefon.
  • Kraftfull. En av marknadens hårdvarumässigt kraftfullaste telefoner.
  • Android. Galaxy S kommer med operativsystemet Android 2.1, vilket ger en tillgång till tusentals nedladdningsbara program från Android Market. Allt från bloggverktyg till spel.

Nackdelar:

  • Finns, för närvarande i alla fall, bara i svart (jag ville egentligen ha en vit telefon). Jag hoppas kunna åtgärda detta med ett vitt skal, när något sådant väl släpps.
  • Den diskreta och mjukt rundade på/av-knappen på sidan av telefonen är ibland lite väl diskret och lätt att missa. Men det är väl en vanesak.
  • Batteritiden. Prestandan och den stora skärmen kräver dessvärre mycket energi, och den är därför ungefär lika energislukande som en iPhone. Räkna vid aktivt användande alltså med att behöva ladda telefonen varje dag.

Inga större nackdelar med andra ord. Telefonen är helt enkelt mycket fin. 🙂 Och tack vare den kan jag nu surfa och blogga varhelst jag är, kolla banksaldo och väderprognoser och kolla när nästa buss kommer. Vardagslyx i vackert utförande. Nu väntar jag bara på att det skall släppas fler fysiska tillbehör också.