Jag gillar: Comviq Surf Kontant – Mobilt bredband

by Andreas

Jag har gått och funderat på att skaffa mobilt bredband till laptopen både länge och väl, men har tvekat på grund av abonnemangskostnaderna och de ofta hutlöst dyra modem-donglarna (ofta runt 1000-lappen). Dessa lösningar har helt enkelt inte känts ekonomiskt lämpliga med tanke på att jag bara brukar ha något större behov av trådlös internetanslutning under de få veckor om året jag tillbringar ute på landet.

Nu har dock Comviq börjat sälja ett bredbandspaket på ICA:s butiker som känns mycket mer vettigt: Endast 299kr tar de för ett startpaket bestående av modem, simkort samt en dags fri surf. Jag slog till direkt, och jag är så här långt mycket nöjd. Hastigheten är fullt tillräcklig för vanlig internetsurfning och bloggande etc., och datamängden ter sig gott och väl tillräcklig (vill man sitta och tanka stora torrents o.dyl. bör man nog dock hålla sig hemma).

Comviq Surf finns med Dagssurf (29 kr och max 0,5 GB), Veckosurf (89 kr och max 1 GB) och Månadssurf (249 kr och max 5 GB). Inga abonnemangskostnader alltså. Perfekt för oss som inte behöver koppla upp oss mobilt varje dag.