Lakrits!

by Andreas

Lakrits i choklad

Under mitt senaste Stockholmsbesök bjöd en god vän mig på en alldeles fantastiskt god lakritskola från Island, kallad “Lakkris Rindlar” – de mörka, bönliknande skapelserna på bilden ovan – och jag föll pladask; Det var den kanske godaste lakrits jag någonsin smakat! På vägen till tåget hem kunde jag inte låta bli att stanna till vid Hållplatsens Tidningar & Tobak (www.lakritshandel.se), där de var inhandlade, och köpa en egen påse. Jag passade också på att köpa en mycket trevlig lakritsfudge jag blev rekommenderad, kallad “Brunbergs Lakritstoffé,” som också visade sig vara mycket god.

Har ni vägarna förbi Söder i Stockholm så rekommenderar jag ett besök. De har ett stort utbud av olika sorters lakrits från olika länder, och servicen är mycket bra. Jag vet att jag kommer slinka in där många gånger från och med nu.