Lindt Creation 70% Pure Chocolate

by Andreas

Lindt Creation 70% Pure Chocolate är en chokladkaka bestående av ett 70-procentigt kakaoskal fyllt med tryffel och en mjuk chokladkräm.

Jag hade rätt så höga förhoppningar på den här chokladen, då Lindt ju verkligen kan det här med choklad, och då både förpackningen och den reklam jag sett sett riktigt smaskig ut. Den sköna föreningen av Lindts härliga mörka choklad och en mjuk, krämig fyllning borde ju kunna bli precis hur bra som helst. En riktigt lyrisk recension kan exempelvis läsas här. Jag måste dock erkänna att jag inte förstår den här chokladen.

Mitt intryck är att det 70-procentiga kakaoskalet totalt dominerar hela smakbilden. Smaken av fyllningen är knappt märkbar. Det kändes som om jag bara åt en 70-procentig chokladbit, om än en krämigt mjuk sådan. Jag kanske inte har ett tillräckligt väl utvecklat/tränat smaksinne för att kunna uppfatta det mästerliga hantverk som den här chokladbiten (kanske) sägs förkroppsliga… Jag vet i alla att jag kommer knappast köpa den här chokladen igen.

En positiv sak skall jag dock säga om den här chokladen: den smakar erotiskt. Ja, erotiskt. Jag vet inte hur eller varför, men någonting med chokladen kändes sexigt på något vis. Jag har aldrig känt så för en choklad förut… Kanhända passar den för älskande par.