Lindt Creation 70% Fig & Caramel

by Andreas

Precis som vid min recension av Lindt Creation 70% Pure Chocolate förstår jag inte den här chokladen. Eller kanske rättare sagt: jag förstår inte varför chokladexperterna på Lindt gjort den. Jag finner nämligen Lindt Creation 70% Fig & Caramel vara högeligen ointressant och i stort en besvikelse.

Åter igen har vi här en halvmjuk choklad med ett kvasi-mörkt (70%:igt) skal som fullständigt dominerar smakbilden. Lite svag fikonsmak kan jag känna emellanåt, men den dränks snabbt av chokladen, och kolan ja den känner jag knappt ett spår av. De borde ha vräkt på med betydligt mer fikon och kola för att ge chokladen mer karaktär och existensberättigande.

Det borde gå att tillverka en mörk, smaksatt, högkvalitativ choklad betydligt bättre än så här. Tills dess: slösa inga pengar på den här. Köp några goda handtillverkade chokladpraliner istället – det är njutning.