Välkommen till Norrland, cowboy!

by Andreas

Norrland?

Jo, jag vet att jag generaliserar och ger uttryck för såväl fördomsfullhet som elitism (inte illa pinkat för någon från socialgrupp 3!). Och att Dalarna bara med nöd och näppe hör till norrland. Och att det jag nu generaliserar över kanske i praktiken gäller större delen av landet, men… oj, vad flytten till min uppväxtstad känns som en flytt från en samling klyschor till en annan!

Bara en sån sak som att det ofta spelas hårdrock (gärna efterfrågad av någon på en verkstad) och country på lokalradion, stans kanske populäraste matställe är en “saloon” med westerntema, och några mil bort finns den norrländska billighetskedjan Dollar Store och en älgpark. Tala om stilbyte jämfört med mina år i hetsens Fjollträsk Stockholm, akademikerstaden Lund, ingenjörsstaden Linköping och annorstädes…

Men nåja, jag gillar ju faktiskt Dollar Store, föredrar country framför mycket av skvalpopen, älskar älgar och den fina älgparken (besök rekommenderas!), och funderar allvarligt på att skaffa en Stetson-hatt, så jag skall väl inte klaga för mycket. 😀