Marabou Premium 86% Cocoa – Spring! Ta skydd! Fly!

by Andreas

Det är uppenbart att Marabou inte kan tillverka kvalitetschoklad. Göra smaskigt god mjölkchoklad, bestående av mer socker och mjölkpulver än kakao, det kan de helt klart, men göra kvalitetschoklad det kan de sannerligen inte. Deras 86%-iga Premium-choklad är ett sorgligt bevis på detta.

Marabou Premium 86% Cocoa smakar märkvärdigt vattnigt och meningslöst, med en bitterhet som skvallrar om billigast möjliga kakaoråvara. Bitter choklad kan också vara god, men inte i det här fallet. Jag tycker uppriktigt synd om de olyckliga satar som blir introducerade till den underbara världen av mörk choklad genom den här produkten, då risken finns att de tror att det är så här illa choklad skall smaka.

Nej, undvik den här “premium”-chokladen, och satsa istället på vilket annat fabrikat som helst. Billiga, obskyra budgetchokladsorter smakar bättre än den här. Jag rekommenderar Lindts härliga mörka choklad istället – om möjligt deras 90%-iga variant.