Chokladfrossa

by Andreas

chokladbitar

Ahh, en sak är säker: hade jag inte varit förkyld för närvarande, och hade jag fortfarande bott i Stockholmsområdet, så hade inte vilda hästar kunnat hålla mig från att besöka den årliga Chokladfestivalen som under veckoslutet som vanligt ägde rum på Nordiska museet.

Saltkaramellchoklad, japanskt te-choklad, citruslakritschoklad, svartvinbärschoklad, lakritschoklad, och så självklart riktigt högkvalitativ ren mörk choklad… Det riktigt vattnas i munnen när jag betänker utbudet.

Svenska Dagbladet rapporterar att intresset för kvalitativ choklad kraftigt ökat i Sverige, och jag tror och hoppas att de har rätt. Några av mina godaste minnen från åren i huvudstaden är relaterade till kvalitetschoklad. Marabou och liknande svenska mjölkchokladproducenter producerar nog fortfarande den stora merparten av den (mjölk- och sockerstinna budget-) choklad som konsumeras ute i stugorna, men personligen hoppas jag innerligt att deras starka ställning skall försvagas framöver. Fler människor förtjänar att få göra sig bekantskap med riktig högkvalitativ choklad, och allt fler upptäcker den också. Om jag får uttrycka mig så elitistiskt. Och det får jag ju. 😉